image
Jesper Eriksen/AT
07. november 2021 kl. 09:25
OB-ambassadørhold kvalificerede sig torsdag aften

Torsdag d. 4. november var OB’s Old Boys Ambassadørhold på jagt efter en plads i årets DM-finale.

Modstanderne i semifinalen var Aalborg KFUM, der har flere tidligere AaB-profiler i truppen. Der var derfor lagt op til et spændende opgør på neutral bane i Viby ved Aarhus.

Aalborg KFUM indledte kampen med at lægge pres på OB, men kunne ikke bryde OB-defensiven. Langsomt åd OB sig ind i kampen og da de først havde vristet sig ud af aalborgensernes pres, dominerede OB de sidste ca. 20 minutter af 1. halvleg anført af en storspillende Claus Madsen, der var her, der og allevegne på midtbanen.

Herfra kunne han fordele bolde til OB’s kanter og angribere, men på trods af enkelte gode tilløb til chancer, sluttede 1. halvleg målløst.

Syv minutter efter pausen faldt semifinalens første scoring, og det var OB, der bragte sig i front. I en situation med mange spillere i Aalborg KFUM’s straffesparksfelt, fandt bolden vej til Andreas Damgaard, der bragte OB foran 1-0.

Målet var en konsekvens af et OB-overtag, der fortsatte efter pausen, og 8 minutter senere blev det endnu bedre for OB, da Bakary Bojang øgede til 2-0.

Så ændrede kampen karakter. OB havde domineret spillet efter at have modstået Aalborg KFUM’s pres i begyndelsen af kampen, men nu kom aalborgenserne igen tilbage i opgøret. Det resulterede i en reducering af nordjyderne og i minutterne efter reduceringen krævede det en kraftanstrengelse af OB at generobre overtaget.

Det lykkedes, og efter 65 minutter kunne Kim Elgaard lukke kampen med en scoring til 3-1 på et straffespark begået mod Johan Absalonsen.

Herfra var der igen vej tilbage for Aalborg KFUM. OB kunne derimod konstatere, at finalepladsen var i hus og drag tilfredse tilbage til Odense.

Finalen spilles lørdag d. 13. november kl. 14.00 i København mod Hvidovre IF.