OB - og FC Broby delte

12. april 2022 kl. 06:32
2-2 i en tæt kamp i Ådalen

FC Broby og OB havde hver deres gode halvleg, da de to mandskaber søndag krydsede klinger i Serie 1-kvalen, hvor det endte i en pointdeling.

FC Broby havde 12 spillere på holdkortet, hvoraf en skulle gå efter en times spil.

Man skal ikke være den store fodboldnørd for at regne ud, at det er svære og trange vilkår, men det var virkeligheden for FC Broby, der søndag formiddag mødte OB.

Broby-mandskabet var hårdt ramt af sygdom, skader og ikke mindst studieture, og derfor var det et noget amputeret Broby-hold, der stillede til start i Ådalen.

OB bedst fra land
Gæsterne skulle også bruge store dele af første halvleg på for alvor at komme op i gear, da Broby i flere situationer var et halv skridt efter OB, som startede opgøret bedst.

Det var dog ikke sådan, at OB vadede i chancer, men det var dem, der havde overtaget, og det var også hjemmeholdet, der bragte sig i front. Det skete efter en halv times spil, hvor OB kom først over en returbold, som ikke blev clearet.

Men der skulle kun gå ti minutter, før Broby – fem minutter inden pausen – fik udlignet via en afslutning, der blev rettet af og snød hjemmeholdets keeper. efter 40 minutters spil, hvilket var et fornuftigt resultat at tage med sig til pause, da Broby ikke for alvor havde fået momentum.

Men øjeblikke før dommerens pausefløjt bragte OB sig på 2-1 igen efter et nedfaldsbold, der ikke blev clearet, og så gik de til pause med et smil på læben.

Scoringen til 2-1 var dog lidt af et wake-up-call for Broby-mandskabet, der kom ud med en anderledes ild i øjnene efter pausen. For der var noget, der skulle revancheres.

Og det blev der.

Forvandlet Broby-hold efter pausen
Broby var bedst efter pausen, og de offensive løb begyndte så småt at bære frugt. Efter en times spil fik Emil Kochen også udlignet, da han kom bagom OB-bagkæden, og så sendte Mads Duus en milimeterpræcis aflevering afsted til Broby-angriberen, der ikke svigtede foran kassen.

2-2 efter en times spil, hvilket begge mandskaber egentlig kunne være fint tilfredse med, hvis man tager kampen i betragtning.

FC Broby forsøgte at lægge tryk på i kampens slutfase, og det var meget få millimeter, der manglede, før de kunne have taget alle tre point med hjem fra Ådalen.

To gange indenfor det sidste minut hoppede og dansede bolden nemlig på målstregen, da Broby blev farlige efter hjørnespark, men ind ville bolden ikke.

Fortjent med et kryds
Det endte dermed med en pointdeling, hvilket Broby-træner, John Hansen, var fint tilfreds med, for begge mandskaber havde hver deres halvleg.

– Vi er tæt på at få alle tre det sidste minut, men hvis vi kigger på det overordnet set, så er vi fint tilfredse med et point. Med de mange afbud in mente spiller vi en fin kamp, og vi forsøger, og det er det vigtigste.

– Vores anden halvleg er rigtig god, og nogle gange skal man også erkende, at det andet hold er bedre end en selv, og det synes jeg, at OB var i første halvleg, så 2-2 er fint for mig, forklarede han efter opgøret.