Menu

U4 Drenge (2015 Store Striwer)

U4 drenge (Alle niveauer)

Træningstider og baner

Søndage kl. 10:00 i OB Hallen.

Træningen vare ca. 1 time, og øvelserne til træningen for de ”store striwer” er som udgangspunkt mange af de samme, da genkendelsen af de faste øvelser giver tryghed for børnene. Dog vil der også indimellem være plads til at introducere nye lege, øvelser og spil, og i anden rækkefølge end det børnene er vante til. På denne måde kan trænerteamet ud fra disse eksperimenter/erfaringer fremadrettet optimere på træningen så alle børn får så vidt muligt mest ud af træningen.

Øvelserne er sammensat, så de udover leg indeholder de vigtigste elementer af fodbold: Øvelser som indebærer løb og driblinger med bold, skud på mål og baglæns og sidelæns løb. Disse tekniske elementer kan være skjult i en leg, som fx ”en tur i cirkus”.

Øvelserne/legen giver børnene en god introduktion til det at "gå til fodbold" sammen med andre, samt udvikling af motoriske færdigheder, skudtræning og boldfornemmelse.

 

Aktive tilskuere:

 

  • Indimellem har trænerne brug for assistenter til øvelserne, det kan være som målmand, boldhenter, bande, opsætning, oprydning eller andre ting. Hertil ønsker vi at have en kultur hvor alle forældre/tilskuere hjælper til i det omfang der kan lade sig gøre.
  • Nogle gange kan de også ønskes at der skal bruges ekstra assistent trænere, så der kan opdeles i flere grupper. Dette kan for nogle børn gøre miljøet til et mere trygt miljø, hvor det er en voksen og få andre børn de skal forholde sig til. Derudover kan det for nogle øvelser give flere gentagelser til det enkelte barn, og barnet udvikler sig hurtigere.

 

Tips og tricks til en god træning for barnet:

 

  • Når der er fri leg, så kan en måde at motivere børnene til øvelserne på være at animere øvelserne sammen med dem. Fx kan mor eller far sige ”kan du gøre ligesom mig?” samtidig med, at mor eller far løber/hopper igennem en øvelse med børnene lige efter sig. Nogle børn gør ikke, hvad vi siger til dem (fx ”nu skal du gøre sådan og sådan”), men vil derimod gerne gøre, hvad vi som forældre gør. Samtidig giver dette børnene en oplevelse af at ”dette er noget, vi hygger os med og gør sammen”.
  • Husk at rose børnene for deres ihærdighed, deres vilje og engagement. Vi tilstræber ikke at fejlrette, men at rose dem for deres gåpåmod. Dette gælder også når vi spiller kamp med børnene.
  • Mange børn vil de første gange blive så mættede af indtryk, at de går mentalt kolde. Den mentale træthed kommer de første par gange, de nye børn deltager. Det er ikke fordi, fodbold ikke interesserer børnene; mere fordi der sker så meget omkring dem, som fylder op i deres hoveder. Efter få gange deltager børnene som regel i øvelserne uden problemer, i hvert fald i noget tid, og så kan der gå fri leg i den fra deres side. Dette er helt normalt og helt i orden. Ofte bliver de nye børn mentalt trætte efter ca. 10-20 minutter. Det er derfor en god ide at lade barnet bestemme tempoet. Forældrene kan sætte sig og hygge omkring barnet, evt. med lidt af deres favorit mellemmåltider og lidt at drikke. Man kan også bare acceptere at hvile lidt, så barnet kan restituere mentalt. Det kan gentage sig alt fra 1 til 5 gange at barnet får fyldt ”harddisken” med for mange indtryk. Så vær tålmodig og tag de pauser, I har brug for.
  • Efter hver træning er det en god ide, at barnet lærer at rydde op og sige farvel til træneren - også hvis man går midt i træningen. Et High five til træneren fungerer godt som farvel og er meget populært blandt de små.

 

 

Der kan prøvetrænes de første to gange man deltager, tredje gang er man meldt ind via hjemmesiden under indmeldelse.   

 

 Video fra juleafslutningen mandag den 5. december 2016